01-03-2017 Eveline vlogt

Eveline bezocht eind januari 2017 de Millésime Bio in Marseille, ‘la plus grande cave bio au monde’. Voor haar werk, natuurlijk. Producenten uit de hele wereld laten hun mooiste biologische producten zien. ‘Ik heb veel interessante wijnen geproefd waarmee ik het assortiment van de Biowijnclub ga uitbreiden,’ aldus Eveline. Ze heeft een voorproefje voor ons meegebracht: een witte verdejo uit Rueda (een wijnstreek ten noordwesten van Madrid) en een rode cabernet sauvignon uit de Languedoc, een wat bekender wijngebied in Zuid-Frankrijk. Gezellig, een proeverijtje aan het ontbijt, maar net zoals professionele proevers slikten wij niets door…..

Het leek Eveline leuk om verslag van haar beursbezoek te doen op haar eigen website. Een wijnbeurs is best bijzonder; alleen als je ‘beroeps’ bent kun je erheen. Via het videoverslag kan iedereen nu toch een indruk krijgen hoe het eraan toegaat.

‘Het was heel leerzaam,’ vertelt Eveline, ‘want gevlogd had ik eigenlijk nog nooit. Ik heb dus zelf kunnen ervaren hoe je zo’n productie moet opzetten’. Zij maakte haar vlog met behulp van een inderhaast op het vliegveld aangeschafte selfiestick en het programma iMovie (voor de iPhone).

Het resultaat vind je hier.

Advies van de ontbijters: probeer ook eens een GoPro – zo’n multifunctioneel cameraatje. Als je van plan bent om nog meer te gaan vloggen, kan dat best een goede investering zijn. Eveline vertelt dat zij de camera onder andere wil gaan gebruiken bij haar bezoek aan wijnboeren. ‘Je kunt dan iets van de wijngaard laten zien, of je kunt vragen of de eigenaar iets over de wijn wil vertellen voor de camera’.

Han vertelde ons al eerder dat bewegend beeld op de website of Facebookpagina steeds belangrijker wordt. Websites met filmpjes komen hoger op de Google-ranglijst en zijn beter vindbaar.

Tips voor (andere) beginnende vloggers: let op je camerastandpunt, onthoofd je gesprekspartner niet! Wil je dat hetgeen hij of zij zegt ook goed hoorbaar is? Prik hem of haar dan een reversmicrofoontje op.