12-08-2020 Zoals de Oude Grieken

Uit oude geschriften weten we dat de filosofen in de Oudheid al delibererend heel wat kilometers aflegden. Als Socrates behoefte aan input had, ging hij simpelweg naar buiten, naar het marktplein, de agorá. Ook Albert Einstein wandelde wat af: “De benen zijn de wielen van de creativiteit.” Friedrich Nietzsche, ook al zo’n wandelaar!

Wij van Half Acht gingen ook op pad, woensdagochtend om 07.30 uur. Wij verzamelden op het Toeristisch Overstap Punt bij het Beauforthuis, waar verschillende routes het bos in gaan, eigenlijk allemaal even mooi. Het werd de ‘rode route,’ een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Een bijzondere manier van netwerken! Al pratend glijden de kilometers bijna ongemerkt onder je voeten door, en het bos – op het vroege uur nog heerlijk koel – nodigt uit tot gesprekken die nauwelijks over werk gaan. Zo leer je elkaar weer eens van een heel andere kant kennen.

Natuurlijk werd er ook ontbeten, in de sfeervolle tuin van het Beauforthuis, waar het ontbijt al zorgzaam was klaargezet. En aan tafel delibereerden wij voort.